Underbara årstid

Självklart är det fullt med snö just nu i min roman. Vintern är nog min årstid och äntligen har den landat här. Den pudervita lätta (tunga om man skottat) snön som har dränkt min värld i ett magiskt vitt hölje. Åsynen bländar mig med sin skönhet. En tår kryper i ögonvrån när jag njutningsfullt myser i vintern.

Igår hade jag ett skrivmål för dagen. Ett ganska högt för att vara ärlig men jösses vad trött jag blev. Energin försvann som i en fingerknäppning efter några timmars skrivande. Då hade jag ändå laddat upp med yoga innan och tagit pauser och sträckt på mig samt avbrutit för lite längre lunch. Men efter lunchen blev det som en vägg. Pang!

Så här är det ofta för mig. Sen min sjukskrivning och utmattning så måste jag hushålla med energin. Jag sörjer fortfarande att jag inte är den jag var och orkar bolla tio bollar i luften samtidigt, men jag är även tacksam och glad att jag börjar hitta en väg ut ut det här och LEVA i nuet. Order acceptans vägrar jag ofta att lyssna på, men det är väl som kloka människor säger. Så lång tid (år) du pressat din kropp och stressat lika lång tid behöver du för återhämtning. 🙏🏻

Turligt nog så kom suget på att skriva tillbaka på kvällen. Satte mig vid datorn, uppkrupen under en filt och började fingra på tangentbordet igen. Ve och fasa! Jag glömde av tiden. Skulle hämta ett barn på träning. (Hann precis)

Hur gick det då med det högt uppsatta skrivmålet? Jo, det räckte inte, sakandes 15 ord. Idag däremot så blev inte dagen som planerad utan får starta den ett par timmar hemma med förkyld dotter. Kompensationen är här. De 15 orden och många därtill är nedskrivna. Kapitel 20 i boken nu. Känns lite märkligt. Tycker egentligen inte jag kommit så långt men det är häftigt att se och läsa. Den inte kritikern är ofta här men skam den som ger sig sägs det ju.

Djurens språk av Solöga finns ofta nära. Morgonen stötte på ett möte med ett rådjur. ”Bejaka kärleken i ditt liv”

I december skickade jag ett barnboksmanus som jag dammat av till ett par tre förlag som var intressanta. Jag har verkligen inga höga förväntningar alls på det här. Så här i efterhand känns det som en liten, knappt en chans på miljonen om ens det. Manuset lever mest på att det finns med fantastiska illustrationer i boken om jag får drömma och det är svårt att förmedla i tanken. Men men, inga refuseringarna i sikte ännu i alla fall.

Jag har även fått låna en fantastiskt bok av en kär vän. Har bara hunnit läsa ett par startande kapitel men är hittills såld. Hur står det egentligen till med vår, nutidsmänniskans intuition?

Det kan man läsa och lära i den här.

Utveckla din intuition av Jörgen Gustafsson och Caroline Grimwalker

Det är synd det där med att vilja gå utanför eller bredvid det intensiva ekorrhjulet. Pengar måste forfarande rulla in. Den här terminen har vi här hemma gjort ett val som betyder mindre pengar för oss. Hur framtiden ser ut får tiden utvisa. Nu ska jag försöka vara här och nu.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: