Första dagen av skrivande

Nytt år och mina nya möjligheter ska förverkligas. Ja just det, barnen hade ju fortfarande jullov idag. Så min första skrivarmåndag blir en aning kortare än vad som är tänkt framöver. Då kommer jag vara strukturerad och effektiv minsann. Idag är jag glad över att jag hunnit med att skriva sisådär 1000 ord. Avslutat ett kapitel och startat ett nytt. Just nu i handlingen, en mamma där tålamodet tryter med hennes barn. Någon som känner igen sig tro? Absolut inte jag, nej nej. Jag har alltid världens tålamod. Eller?

Nu ska jag jobba, som jag numer kallar det liten stund till och sen blir det paus med promenad/utflykt med fika till en närbelägen skog. Frisk luft och socker, allt för att kompensera att inte bara jag utan även ett och annat barn har hamnat ett par timmar framför skärm idag. Att kalla sitt författarskap trots att det än så länge bara är ett aspirerande sådant för arbete tror jag är viktigt för att ta sig själv på allvar. Det här kommer deltid vara mitt arbete. Jag behöver inte gå så långt, bara till mitt skrivbord eller annan för dagen lämplig plats och jag kommer eventuellt inte få ett öre betalt. Men utan en riktig start kommer jag aldrig komma vidare.

Igår råkade jag stöta på en utbildning som jag nu börjat drömma om. Ska jag våga? Kan jag verkligen…. Ja alla dessa tankar dyker upp. Vill jag? Ja, verkligen och när är tid att satsa om inte nu. Det är en kortare utbildning helt över nätet i skrivande. Ska tänka lite till innan jag vågar ge mig till tals om vad det är.

Ett boktips för den här gången får bli den här nedan. Lyssnar på den som ljudbok.

Den här boken Ut ur ekorrhjulet, så blir du ekonomiskt fri, skriven av Oskar Lindberg och hans fru Maribel Leander Lindberg ger dig oavsett om du vill bli ekonomiskt fri eller inte många aha-upplevelser. Du får inte bara en eller två tankeställare under tiden du lyssnar och kanske i alla fall när det gäller mig själv en aning dåligt samvete över min konsumtion av onödiga saker, typ som kläder. Det finns många små hål eller om du vill se det som små bäckar att fylla. Alla kanske dock inte är så livsviktiga. En viktig aspekt att faktiskt ta hänsyn till i dagens konsumtionssamhälle.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: