Julafton 2020

Dagen som vi alla väntat på är här, den är här, julafton om inte i annan bemärkelse än vad den brukar. Paketen ligger väl inslagna under granen, Janssons Frestelse står i ugnen, alla är uppklädda och Kalle börjar klockan tre som vanligt. Men i år är det annorlunda. Året 2020 har levererat annat än vad vi önskade. En pandemi utan dess like. När första fallet av covid-19 kom till Sverige sprang alla på tårna och andades nervöst. Ingen skulle då förstå vad det skulle komma att förvandlas till. Över 8000 döda bara i Sverige är ett faktum. Håll i, håll ut och håll avstånd har varit våra rekommendationer när resten av världen har stängt ner och pausat sina samhällen. Hade vi kunnat förhindra stora delar av dödsfallen? Ja, det tror jag om vi agerat snabbare och mer effektivt.

Men vi behöver nu ta det för vad det är. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska den här smittspridningen. Nu satsar vi på ett kärleksfullt och fridfullt 2021, med start en lugn och harmonisk jul och nyår. Tänk på att just det som du gör kan göra skillnad.

Jag umgås med min egna familj på hemmaplan efter vi nyss varit i karantän. Vi är lyckligt lottade och känner oss djupt tacksamma att vi hittills klarat allt så lindrigt. Nu blir det mys med familjen, en liten paus innan Kalle knackar på rutan.

Se fram emot 2021 med hopp. Gå ut och umgås, ta med dina vänner ut i skog och mark. Packa väskan full med godheter som passar stunden och njut av varandras sällskap på nya sätt. Vi behöver varandra för att ta oss igenom det här. Och tillsammans kommer vi nå slutet.

En riktig God Jul & Gott Nytt år önskar jag er

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: