Dammar av mitt barnboksmanus

Jag men inte ska väl jag. Jo men visst det ska jag. För ett bra tag sedan skrev jag ett barnboksmanus, en bilderbok som utspelar sig i förskolan. Jag som förskollärare har ofta känt att det fortfarande saknas böcker som behandlar förskolan. Det finns böcker och även ganska nya sådana där barnen går på dagis. Jo så är det. Men dagis som benämning upphörde att existera 1998, det året som första läroplanen för förskolan publicerades. Uttrycket lever kvar än idag men en förändring håller helt klart på att ske. Då måste det finnas böcker som har ordet ”förskola” skrivet i sig, eller hur?

Återigen till mitt manus. Jag redigerade det lite kort för några månader sedan och lämnade åter det till sitt öde i sin mapp i datorn. Igår kväll var det dags. Jag öppnade upp och redigerade lite till och nu känner jag att det börjar närma sig något färdigt. Ska slipa lite till och skaffa mig några testläsare/lyssnare, sen tänker jag minsann att det är dags att börja se sig om vilka förlag jag kan tänka mig att skicka in det till. Finns det någon med varma rekommendationer om något så kom gärna med förslag.

En tanke som grubblar mig ofta är val av illustratör. Får jag ens vara delaktig om det skulle bli aktuellt. Jag har en tydlig bild av hur det ska ut men själv så ritar jag knappt synbara streckgubbar. Drömmen är att kunna illustrera själv men jag besitter verkligen inte den talangen. Hur funkar egentligen det här? Hmmm! Behöver läsa på känner jag. Men först och främst vet jag en sak. Det är att ett färdigt manus aldrig kommer ta sig någonstans om det ligger ensamt, oläst instängt i en dator.

Idag har det varit en seg och tröttsam dag. Lyckades få till en minidate med en fantastisk vän. Och dra på trissor vad det förgyllde min dag. Vänskap är något av det viktigaste och i dessa tider är det inte lika lätt som vanligt att ses. Vi satt i hennes uterum, drack lite varm dryck och snackade om allt elände. Sen hade jag den fenomenala turen att få med mig ett paket med mitt absoluta favoritte med hem oxå. Tacksam är ordet.

Te som hjälper trasiga magar

Annons

En tanke på “Dammar av mitt barnboksmanus

  1. Spännande sida du har!

    Jag försökte skriva en barnbok för några år sedan. Det gick snart upp för mig att jag att jag bör hålla mig till vuxenböcker eftersom det är min grej. 🙂 Det vore konstigt om du inte fick vara med och bestämma vilka illustrationer som ska vara med i boken.

    Trevlig helg
    Jenny

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: