Höstpaus och boktips

Mitt liv har hamnat lite på paus då måendet (magen) har havererat lite. Idag känner jag lite bättring och då även återigen inspiration till att börja skriva igen. Jag vet att det alltid är viktigt att ta mig tid för skrivandet, annars blir pauserna för långa. Skrivandet ger mig inspiration att fortsätta men ibland måste bara livet få ta en paus. Jag har lyssnat på ljudbok och kommer nedan med veckans boktips från den. Annars har min tid mestadels bestått av att vila, vila och återigen vila för att orka. Det har blivit en del serietittande för att fördriva dagarna och få den långsamma tiden till att gå framåt.

Jag har nu äntligen börjat läsa boken Bergens stjärnor, av Jojo Moyes. Har velat läsa den riktigt länge och hört mycket gott om den. Får återkomma med recension senare.

Sonen har fått en cool present nu när han fyllde år. Vi har inte riktigt listat ut hur den här stjärnkikaren från astrosweden.se (som skymtas i bakgrunden på bilden) fungerar ännu men som vädret verkar lär vi inte se stjärnor på ett tag ändå så vi har tid på oss. Norrland har redan fått sin första snö, trots att det bara är oktober ännu. Har sett mycket bilder och förundras med lite avund, snöälskaren som jag är, hur vackert det är där uppe. Kan tänka mig hur stjärnhimlen blir där om vintrarna. Det får vara ett måste här i mitt liv. Att få till resande inom Sverige och utforska de norra delarna av landet.

Då till veckans boktips…….. Där kräftorna sjunger, av Delia Owens.

En fängslande bok som berättar om Kya, träskflickan som på ett fördomsfullt sätt utsätts för ett utanförskap. Hon blir övergiven och helt utlämnad till sitt öde men hankar sig fram i livet och överlever mot alla odds. Boken belyser utanförskap, kvinnoförakt, hat, rasism men även massor av komplicerad kärlek till naturen och livet. Utspelar sig främst i en tid (60-70 talet ) inte alltför långt bak från den tid vi nu befinner oss i. 
En vacker gestaltande bok om träskmarken och dess invånare och orättvisan som ibland träffar oss.

Boken får av mig betyget 4 av 5 möjliga och kan verkligen rekommenderas.

Nu ska jag snart öppna mitt senaste skrivna kapitel från romanen jag jobbar på. Helt kravlöst, ska jag läsa igenom och hamna på rätt köl igen. Kanske finner jag den, inspirationen att skriva vidare där jag slutade sist. Om inte så kan jag alltid fulskriva en liten stund senare för att få igång mig själv igen.

Fulskriva = Ställ klockan på valfri tid, helt kravlöst, skriv det som kommer till dig. Det kan vara fem minuter, kanske tio eller en halvtimma. Det här är ett knep som funkar och som jag fått till mig under skrivarkurs hos Jorun Moden. En fantastisk kursledare vill jag även påpeka.

Tack och hej för den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: