Läsknäckarkoden nära nu

Yngsta i flocken här hemma går nu i förskoleklass. Hon har ända sen tidigt i livet älskat böcker och vi har läst för henne, i tid och otid. När hon precis lärt sig gå var det böcker hon hämtade. Intresset har senaste året svalnat något, men vi läser alltid någon form av kvällsaga eller lyssnar nu även på någon bra ljudbok tillsammans. Musse & Helium har varit storfavorit och vi har lyssnat igenom alla ljudböcker två gånger och väntar spänt på nästa riktiga bok som släpps i november.

Häromdagen läste vi en lättläst bok med versaler. Sagas nya vän av Pia Hammar och Maria Källström. Tycka vad man vill om läsinlärning och att det är bra att börja med gemena bokstäver från början, men det här var en ögonöppnare för henne. Från att ha ljudat enstaka bokstäver så förstod hon plötsligt hur hon sätter ihop dem och bildar orden. En ny era har infunnit sig och hon är mäkta stolt över att kunna läsa lite själv. Boken inbjöd även till betydelsefulla samtal kring hur man ska vara som kompis.

Min egna läsning har fått stå tillbaka lite det senaste. Orken har inte funnits. Jag lyssnar just nu på boken Där kräftorna sjunger av Delia Owens. Har funnit små stunder på dagen då jag får till lite lyssning. Recension kommer snart.

Mitt nutida problem som jag tampas med är tiden och orken. Hur är bäst att lägga upp tiden när jag vill så mycket och vad ska jag göra avkall på.

Tiden

Vem är du?

Var tar du vägen?

Hur ska jag förvalta dig?

Vad gör du med vårt inre?

Vad gör du med vårt yttre?

Framförallt……

Hur stannar jag dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: